THEMALESSEN

Een handmudra is een bepaalde houding van je handen en vingers. Ze hebben direct betrekking op de chakra’s en daaraan gerelateerde netwerken die verbonden zijn met het zenuwstelsel, alle organen en de functies van de organen.

Mudra’s kan je o.a. gebruiken voor het herstellen van fysieke spanning (bv in je rug), het beïnvloeden van je gemoedstoestand (bv geïrriteerd, boos, gefrustreerd), het ontwikkelen van je intuïtie, inzicht, onderscheidingsvermogen, concentratie of je chakra’s verder te openen.

In deze workshop zullen verschillende mudra’s worden doorgenomen en ervaren. Aan de hand van een boekje kan je thuis verder om het nog dieper en intenser te beleven en doorleven. Ervaar zelf wat er gebeurt.

Plaats : Centrum de Haan, Singel 89c te Bussum

Wanneer : vrijdagavond / 19:30 – 21:30

Kosten : 40 euro

Yoga Nidra betekent Yogaslaap. Het is een techniek van ongeveer 30-40 minuten voor een diepe ontspanning, waarin het zelfhelende en zelfgenezende vermogen van het lichaam optimaal kan werken. Hierdoor kunnen lichamelijk en geestelijk blokkades opgeheven worden.

De Yoga Nidra geeft niet alleen ontspanning, maar kan ook je persoonlijkheid en karakter beïnvloeden door het gebruik maken van een Sankalpa of affirmatie. Het is een korte positieve zin die de diepe lagen van het onderbewustzijn beïnvloedt. Oude gewoontes, overtuigingen, concepten en karaktertrekken kunnen doorbroken worden.

De workshop begint met een uitleg over de werking van de Yoga Nidra. In het tweede deel mag je Yoga Nidra gaan ervaren.

Plaats : Centrum de Haan, Singel 89c te Bussum

Wanneer : vrijdagavond / 19:30 – 22:00

Kosten : €65,- ( inclusief CD en mp3 bestand met ingesproken Yoga Nidra )

Surya Namaskar (groet aan de zon) bestaat uit twaalf ãsana’s die dynamisch achter elkaar worden uitgevoerd, waardoor het lichaam afwisselend voorwaarts en achterwaarts buigt. Hierdoor worden de spieren en gewrichten soepel. Hart en ademritme worden getriggerd, bloed- en lymfecirculatie worden gestimuleerd. Meridianen en de chakra’s worden gerekt en geactiveerd waardoor de Levenskracht beter begint te stromen.

Dit alles resulteert o.a. dat je innerlijke kracht toeneemt en je lichaam en geestelijk sterker wordt. Lichamelijke klachten worden minder en geestelijk word je rustiger. Surya Namaskar kan je beoefen op verschillende bewustzijnsniveaus; beginnend bij een pure fysieke oefening tot een complete meditatieve oefening, waarbij de ãsana’s gecombineerd worden met mantra’s en chakra’s.

In deze workshop zullen de houdingen en bewegingen worden doorgenomen en ervaren, waarbij ook het ademen, mantra’s en chakra’s de aandacht krijgt.

Plaats : Centrum de Haan, Singel 89c te Bussum

Wanneer : zaterdag  / 09:30 – 15:00

Kosten : 75 euro p.p.

Elk mens is een mengeling van – en + geladen energie, ook wel bekent als de Yin (wijsheid, gevoel en emotie) en Yang (kracht, denken). De mate en de verhouding waarin Yin en Yang ons lichaam doorstroomt is bepalend voor ons geestelijke en fysieke balans.

Bij Duo Yoga maak je contact in de ãsana met de ander bijvoorbeeld door de voetzolen of handpalmen tegen elkaar te plaatsen. Door de gecombineerde energiestromen van jullie beide worden de energiekanalen op een veel krachtigere manier gezuiverd dan bij een individuele  ãsana.

Ook is het mogelijk om elkaar te helpen om op een veilige manier iets verder en dieper in de ãsana te komen, m.a.w. de energetische blokkades los te laten.

Duo Yoga is dus een leuke en intense manier om je lichaam, zowel fysiek, geestelijk als energetisch weer in balans en evenwicht te brengen.

Plaats : Centrum de Haan, Singel 89c te Bussum

Wanneer : voorjaar 2019  / 09:30 – 15:00

Kosten : 75 euro p.p.

Kriya stamt af van de Sanskrietwortel ‘Kri’ wat ‘doen’ betekent. Een Kriya is een doorgaande beweging van het lichaam op het ritme van de adem. Bij Kriya’s gaat het vooral om de stroom van Levenskracht en een diepere beleving van het gevoel van opladen tijdens de inademing, het vasthouden van de adem en het gevoel van loslaten (een diepe ontspanning) tijdens de uitademing. Dit brengt je in een diepere staat van Gewaarzijn.

De fundamentele gedachte van Kriya’s is dat jij – als Bewustzijn – stil en onbeweeglijk bent, terwijl het lichaam werkt, iets doet, een handeling verricht.

In deze 2-daagse workshop zullen op een ontspannen manier de verschillende Kriya’s worden doorgenomen en ervaren. Je krijgt een boekje mee naar huis, zodat je ook thuis de Kriya’s kan blijven beoefenen en doorleven.

Plaats : Centrum de Haan, Singel 89c te Bussum

Wanneer : najaar 2019  / 09:30 – 15:00

Kosten : 75 euro p.p.

Zoals de natuur continue in beweging is met wisselende seizoenen, is ook ons lichaam ( fysiek, mentaal en energetisch ) met hetzelfde ritme in beweging.

Tijdens de seizoenen worden specifieke meridianen beïnvloed. De zomer, bijvoorbeeld, is verbonden aan de dunne darm en hartmeridiaan.

Aangezien we energetisch steeds meer belast worden door externe factoren, die een verstorende werking hebben op ons energiesysteem, is het zinvol om eens extra aandacht te geven aan de meridianen.

Elk seizoen zal er een uitgebreide yogales worden gegeven waarin aandacht besteed gaat worden aan de meridianen: waar lopen ze, hoe werken ze en hoe kan je ze in balans brengen ( én houden ) door middel van ãsana’s, handmudra’s en meditatie.

Plaats : Centrum de Haan, Singel 89c te Bussum

Wanneer : najaar 2019  / 09:30 – 15:00

Kosten : 75 euro p.p.

Alles, inclusief ons lichaam bestaat slechts uit deze twee werkzame energieën: Yin (gevoel, wijsheid, psyche) en Yang (mentale, kracht, fysieke), die continue in beweging zijn.

Yin en Yang horen eigenlijk onbewust weer in evenwicht te worden gebracht. Disbalans in je energiesysteem uit zich direct is een disbalans in lichaam en/of psyche.

Polariteitsoefeningen hebben een directe invloed op de – en + activiteit van de cellen, waardoor er een fysieke en psychische balans ontstaat. Er ontstaat een directe innerlijke rust.

Ãsana’s brengen juist de energie weer in beweging, die waarneembaar is als de wervelingen in de geest.

In deze workshop leer je hoe je d.m.v. simpele oefeningen, alleen of met z’n tweeën, de Yin en Yang energie weer is balans kan brengen, waardoor je zowel lichamelijk als geestelijk weer in harmonie komt. Je krijgt een boekje mee naar huis, zodat je ook thuis de oefeningen kan blijven beoefenen en doorleven.

Plaats : Centrum de Haan, Singel 89c te Bussum

Wanneer : 7 december 2018 / 19:30 – 21:30

Kosten : 40 euro

Veel mensen hebben wel eens van chakra’s gehoord, maar de meeste mensen realiseren niet dat dit de meest essentiële energiecentra zijn in lichaam en alle informatie bevatten die zowel je fysieke lichaam als je psyche nodig heeft om te kunnen functioneren en spiritueel te ontwikkelen in dit leven.

Afhankelijk van je rugzakje met daarin je niet verwerkte ervaringen (m.a.w. je karma) zijn de chakra’s nog niet volledig ontwikkeld.

Door Yoga (ãsana’s, pranayama’s en meditatie) kan je in contact te komen met je (energetische) blokkades, waarvan de oorzaak gelegen is de chakra’s. Door te leren deze blokkades los te laten is het mogelijk de chakra’s verder te openen, waardoor de kwaliteiten en vermogens nog beter tot uiting komen en is direct waarneembaar in je psyche en fysieke lichaam.

Deze cursus bestaat uit een deel theorie en deel praktijk (ãsana’s, pranayama en meditatie). Zo krijg je inzicht in de chakra’s en tevens krijg je tools aangereikt om met de chakra’s aan de slag te gaan.

Plaats : Centrum de Haan, Singel 89c te Bussum

Wanneer : vrijdagavond 1 en 15 februari, 1 en 15 maart  / 19:30

Kosten : 160 euro inclusief cursusmap

WORKSHOPS

Het woord retraite kan vrij vertaald als ” afzondering “.

Retraite kan je zien als je terugtrekken uit het dagelijks leven; zowel lichamelijk als geestelijk. Je trekt je lichamelijk terug uit je dagelijks leven door je ” af te zonderen ” en je terug te trekken naar een plek waar je een bepaalde mate van stilte en rust kan ervaren.

Normaal gesproken is je aandacht erg naar buiten gericht. Tijdens een retraite richt je je aandacht naar binnen. Gewaar te zijn van de wervelingen in je geest en door je er niet mee te verbinden zal het steeds rustiger worden van binnen.

Plaats : Landgoed de Leonardus hoeve te Belfeld

Wanneer : 22 maart 2019 17.30 t/m 24 maart 2019 16.00

Kosten : 190 euro inclusief maaltijden en overnachting ( onder voorbehoud i.v.m.
mogelijke prijsverhoging Leonardus hoeve ).

Najaars retraite :  vrijdag 1 november t/m zondag 3 november 2019.

Sapvasten is een manier om zowel lichamelijk als geestelijk te ontgiften. Vaak is ons lichaam verzuurd door een verkeerd voedingspatroon. Ook stress, emoties en te weinig lichaamsbeweging kunnen een oorzaak zijn dat ons lichaam vol met afval- en gifstoffen zit.

Door het lichaam te helpen door middel van sapvasten kun je je darmen reinigen en voel je je weer energieker en verminderen of verdwijnen de meeste van de klachten. 

Naast het fysieke is vasten een prachtige gelegenheid om ook psychische gifstoffen af te voeren. Boosheid, verdriet, jaloezie, frustratie, etc. hebben ook invloed op de conditie van je lichaam.

Het weekend zal bestaan uit gemakkelijke ãsana’s, pranayama, meditatie, wandelingen, en sauna. Allemaal gericht op het zuiveren van lichaam en geest.

Voorafgaand aan de kuur bouw je je eetpatroon langzaam, volgens een door ons aangeleverd schema, af. Na afloop van de kuur bouw je je eetpatroon weer langzaam op.

Plaats : Ruime villa in Dalfsen met sauna en jacuzzi

Wanneer : vrijdag 12 april 17.00 t/m maandag  15 april 10.00 ( na keuze tot zondagavond )

Kosten : 225 euro inclusief overnachtingen en exclusief sap

Zelf mee te nemen :  3 flessen groentesap en 5 liter bronwater