OVER MIJ

Ik heb een vierjarige opleiding tot yoga docente gevolgd bij de Yoga Academie van Centrum de Haan te Bussum, afdeling van Divine Life Society, Rishikesh India . Hier ben ik  opgeleid tot docente Traditionele Integrale Yoga, of te wel waar Yoga vanuit origine voor bedoeld is: in contact komen met je Ware Zelf, de Stilte.

Daarnaast ben ik als yogadocente aangesloten bij het SYN (Samenwerkende Yogadocenten Nederland)

Zowel de Bhagavad Gita als de Yoga Sũtra’s van Patañjali zijn een grote inspiratiebron voor mij.

De zwangerschapsyoga opleiding heb ik gevolgd bij Ananda Yoga Centrum in Ellecom. Wat mij erg aansprak in deze opleiding was dat naast de fysieke aspecten van de zwangerschap en geboorte er veel aandacht werd besteed aan de energetische kant van de zwangerschap.

De opleiding Shantala babymassage en baby yoga heb ik gevolgd bij RGDB (Register Gecertificeerde Docenten Babymassage).

Wat mij erg aantrekt zijn de chakra’s, die dan ook regelmatig tijdens de yogales voorbij komen, zowel tijdens het beoefenen van de ãsana’s als tijdens de meditatie. Om mijzelf nog verder te verdiepen in de Chakra’s heb ik een opleiding “Reis door de Chakra’s” bij Samsara gevolgd.

D.m.v. de opleiding “Medische Basiskennis” bij Total Health bezit ik een gedegen kennis omtrent het menselijk lichaam.

Door de opleiding Mens en Intuïtie in Amersfoort ontstaan de lessen en activiteiten van de intuïtie, waardoor de gegeven stof altijd afgestemd is aan de groep.

Ook volg ik regelmatig retraites, workshops en symposia om mijzelf nog verder te verdiepen en verbreden op verschillende vakgebieden.

Naast het geven van yogales, geef ik regelmatig cursussen en workshops en ben ik  docente aan de Yoga Academie bij Centrum de Haan, waar ik o.a. ãsana’s, pranayama, chakraleer, anatomie en fysiologie doceer.

Joanna Hofsté